Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@18:40:25 GMT

چرا ویز فیلتر شد ولی تلگرام و اینستاگرام نه؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۵۴۵۶

پول‌نیوز - «برای دولت که شرکت ارتباطات زیرساخت آن واردکننده انحصاری پهنای باند و عامل اصلی گران‌فروشی آن در کشور است، به‌ صرفه است تلگرام و اینستاگرام فیلتر نشوند؛ چرا که با توجه به دلایل گفته‌ شده درآمد سرشاری از محل استفاده این دو برنامه موبایلی به جیب دولت ریخته می‌شود؛ به‌ خصوص که در هفته‌های گذشته فرمول فروش سرویس‌های اینترنتی به‌ ظاهر و برای سود مصرف‌کننده نهایی تغییر کرده است اما در باطن باز هم برای مصرف‌کننده گران‌تر تمام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

«چند هفته پیش استفاده از دو اپلیکیشن کاربردی مبتنی بر موقعیت مکانی برای کاربران موبایل ایرانی ناممکن شد. وزیر ارتباطات در یکی از شبکه‌های اجتماعی خود نوشت، فیلتر شدن این دو برنامک با حکم قضایی و به دلیل خلاف عفت عمومی بودن آنها صورت گرفته است.

صرف‌ نظر از این‌ که قانون‌گذار جرم علیه عفت و اخلاق عمومی را تعریف نکرده و فقط به ذکر مصادیق آن اکتفا کرده است که در نتیجه می‌تواند تفسیر مختلف قضات را در پی داشته باشد، اکنون موضوع اصلی، واکنش‌های مختلف دولت و در رأس آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به چنین حکم‌هایی است. به‌ عنوان مثال تاکنون احکام مشابهی برای دو اپلیکیشن پرطرفدار دیگر یعنی اینستاگرام و تلگرام صادر شده است که دولت همواره سعی کرده در برابر اجرای آن مقاومت کند.

اما دلیل اصلی این مقاومت یا بهتر است بگویم این رفتار دوپهلو چیست؟‌ بر اساس گزارش‌های مختلف، تلگرام نزدیک به ۶۰درصد و اینستاگرام نیز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پهنای باند مصرفی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

باز هم بر اساس گزارش‌های مختلف پهنای باند ارائه‌ شده از سوی شرکت زیرساخت ۱۵ تا ۲۵ برابر گران‌تر از آن‌ چه لب مرز خریداری می‌شود، به دست کاربران ایرانی می‌رسد. یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد برای دولت که شرکت ارتباطات زیرساخت آن واردکننده انحصاری پهنای باند و عامل اصلی گران‌فروشی آن در کشور است، به‌ صرفه است تلگرام و اینستاگرام فیلتر نشوند؛ چرا که با توجه به دلایل گفته‌ شده درآمد سرشاری از محل استفاده این دو برنامه موبایلی به جیب دولت ریخته می‌شود؛ به‌ خصوص که در هفته‌های گذشته فرمول فروش سرویس‌های اینترنتی به‌ ظاهر و برای سود مصرف‌کننده نهایی تغییر کرده است اما در باطن باز هم برای مصرف‌کننده گران‌تر تمام می‌شود.»
منبع: آسمان آبی

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند

ایتنا - آیا شرکت آمریکایی متا در برخورد با تبلیغات سیاسی قوانین اروپا را زیر پا می‌گذارد؟ کمیسیون اتحادیه اروپا برای بررسی این موضوع روند رسیدگی حقوقی علیه کنسرن فیس‌بوک – اینستاگرام را گشوده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا علیه کمپانی فیس‌بوک - اینستاگرام "متا" به ظن نقض قوانین اتحادیه اروپا روند رسیدگی حقوقی را آغاز کرده است. کمیسیون در بروکسل اعلام کرد که از جمله بررسی خواهد شد که آیا این شرکت آمریکایی در برخورد با تبلیغات سیاسی به قوانین اروپایی پایبند بوده است یا خیر.

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که دستگاه اداری او ابزارهایی ایجاد کرده است تا از شهروندان اروپایی در برابر اطلاعات نادرست و دستکاری هدفمند توسط کشورهای ثالث حفاظت کند.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «هرگاه به نقض قوانین مشکوک باشیم، اقدام می‌کنیم. این امر در همه زمان‌ها صدق می‌کند، به ویژه در زمان انتخابات دموکراتیک.»

از جمله نقض‌های احتمالی قوانین این است که کنسرن "متا" در مقابله با گسترش تبلیغات گمراه‌کننده و کمپین‌های اطلاعات نادرست در سطح اتحادیه اروپا به قدر کافی اقدام نکرده است. علاوه بر این، کمیسیون گمان دارد که امکانات کاربران برای شکایت در مورد محتوای پلتفرم‌ها الزامات قانون اروپا را برآورده نمی‌کند. از سوی دیگر، کنسرن متا به پژوهشگران به قدر کافی امکان دسترسی به داده‌ها را نمی‌دهد.

طبق قانون جدید اتحادیه اروپا، پلتفرم‌هایی مانند فیس بوک، توییتر، گوگل و بسیاری دیگر باید سریع‌تر و شدیدتر از قبل علیه محتوای غیرقانونی مانند نفرت‌پراکنی و تحریک در آنلاین وارد عمل شوند. درغیراین صورت با جریمه‌های سنگین روبرو خواهند شد. "قانون خدمات دیجیتال" (DSA) باید تضمین کند که گزارش محتواهای غیرقانونی برای کاربران آسان‌تر می‌شود. در اصل، سرویس‌های بزرگی مانند فیس‌بوک و اینستاگرام باید مقررات بیشتری را نسبت به شبکه‌های کوچک رعایت کنند.

کمیسیون مدارک و شواهد جمع‌آوری می‌کند
کمیسیون اتحادیه اروپا تأکید کرد که گشایش روند تحقیق صرفاً شبهات را بررسی می‌کند و ارزیابی اولیه کمیسیون هنوز نتیجه نهایی را نشان نمی‌دهد. کمیسیون به جمع‌آوری شواهد، به عنوان مثال از طریق نظرسنجی، ادامه خواهد داد. علاوه بر این، کمیسیون اتحادیه اروپا بالقوه می‌تواند پیشنهادهای متا برای اصلاح خود را بپذیرد.

در ماه اکتبر سال گذشته، تیری برتون، کمیسر امور صنعت اتحادیه اروپا، به فیس‌بوک در مورد محتوای دستکاری شده بیش از حد در این پلتفرم در ارتباط با انتخابات هشدار داد. برتون نوشت که می‌خواهد فوراً در مورد جزئیات اقدامات فیس‌بوک برای جلوگیری از انتشار جعلیات، از جمله با توجه به انتخابات آتی در اتحادیه اروپا، مطلع شود. انتخابات پارلمان اروپا قرار است در تابستان سال جاری برگزار شود.

بسیاری در اتحادیه اروپا بر این باورند که روسیه در تلاش است تا بر انتخابات تأثیر بگذارد. بلژیک اخیراً اعلام کرد که داده‌های نهادهای مخفی اطلاعاتی نشان می‌دهد که تلاش‌هایی برای انتخاب هر چه بیشتر نمایندگان دوستدار روسیه در پارلمان اروپا وجود دارد.

هفته گذشته، بلژیک که ریاست شورای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، مکانیسم واکنش به بحران جامعه بین‌المللی (IPCR) را راه‌اندازی کرد که هدف آن امکان تبادل نظر نزدیک‌تر در مورد اقدامات جاری علیه اعمال نفوذ روسیه است.

در حال حاضر علیه پلتفرم آنلاین "تیک تاک" و سرویس پیام کوتاه اکس (توییتر سابق) روند رسیدگی در جریان است. "تیک تاک" تحت بررسی است که آیا این شرکت چینی با نسخه برنامه "تیک تاک لایت" سلامت روان کودکان زیر سن قانونی را به خطر می‌اندازد یا خیر.

به دنبال نشانه‌هایی از پست‌های غیرقانونی و گمراه‌کننده درباره حمله حماس به اسرائیل، فهرستی از سوالات به پیام‌رسان اکس (توییتر سابق) ارسال شد که ظاهراً این شرکت پاسخ قانع‌کننده‌ای به کمیسیون اتحادیه اروپا نداده است. روند بررسی علیه اکس در اواسط دسامبر آغاز شد.

دیگر خبرها

  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • بهترین بروکر برای ایرانی ها کدام است؟
  • کیهان باز هم از دست مولانا عبدالحمید شاکی شد
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند